SALVAMARII ÎN ACȚIUNE

SALVATORII Î.M. AGSV AU SALVAT PATRU VIEȚI


Începerea sezonului estival aduce cu ea creșterea situațiilor de risc. Serviciul stației de salvare al Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi a intervenit la data de 1 mai și a salvat viața a patru persoane. Astfel, doi minori în vârstă de 10 și 12 ani, au căzut din imprudență în apa lacului Valea Morilor. Aceștia au fost observați de salvatorii stației de salvare, care au intervenit de urgență și au scos copiii la mal vii și nevătămați. În urma incidentului, minorii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Încă două persoane, o femeie în vârstă de 33 de ani și fetița acesteia în vârstă de opt ani au fost salvate de la înec de salvamari. Cele două persoane au alunecat de pe dig în apa lacului.Nici acestea nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.


Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi Chișinău atenționează locuitorii și oaspeții capitalei să fie prudenți atunci când aleg să-și petreacă timpul în preajma lacurilor din parcuri. Salvatorii îndeamnă părinții să supravegheze strict minorii, atunci când se află în preajma lacurilor și râurilor.