PREGĂTIRI PENTRU SEZONUL ESTIVAL

Î.M. AGSV PREGĂTEȘTE ORAȘUL PENTRU SEZONUL ESTIVAL

Toți lucrătorii Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi Chișinău” sunt implicați în diferite acțiuni de pregătire a orașului pentru sezonul estival.

Astfel, salvatorii întreprinderii municipale au început complexul de dezinfectare și amenajare a plajelor din parcurile municipale, pentru ca, mai apoi, plajele să fie afânate și pregătite pentru a primii vizitatorii.

În același timp, specialiștii de la întreținerea spațiilor verzi se află în plin proces de frezare manuală și mecanizată a ierbii. Procesul de cosire a vegetației face are loc pe aliniamentele stradale și face parte din măsurile de prevenire și combatere a dăunătorilor.

La fel, cele șase cișmele din parcurile „Valea Morilor”, Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Scuarul Catedralei Mitropolitane și Parcul „Alunelul”, au fost redeschise. Odată cu redeschiderea cișmelelor, vor fi întreprinse toate măsurile sanitare de protecție și dezinfectare a acestora.

Municipiul Chișinău este cel mai verde oraș din regiunea geografică în care se află, să-l păstrăm așa și pentru viitor! În acest context, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău solicită locuitorilor și oaspeților capitalei să păstreze curățenia în spațiile verzi ale orașului și atrage atenția conducătorilor auto să nu parcheze în apropierea arborilor nou plantați.