HAVUZURILE DIN CHIȘINĂU ÎN FUNCȚIUNE

HAVUZURILE DIN MUNICIPIUL CHIȘINĂU AU FOST PUSE ÎN FUNCȚIUNE

Cu ocazia zilei de 1 Mai, Î.M. “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău a pus în funcțiune havuzurile aflate în gestiune. Astfel, locuitorii și oaspeții capitalei au putut să se bucure de jocul apei cu lumina estivală în Parcul Valea Morilor, Grădina Publică Ștefan cel Mare, Parcul Catedralei, Parcul Memorial Afgan, Complexul Memoria Victimelor Deportaților și la cele două havuzuri aflate în scuarul Maria Bieșu.

Pentru specialiștii întreprinderii municipale, lucrările de mentenață și întreținere a havuzurilor din capitală sunt o permanență – pe vreme rece au avut loc activități de conservare iar în luna martie au fost executate lucrări de profilaxie și de extragere a sigiliului de conservare pe timp de iarnă și a fost redeschis debitul de apă necesar funcționării.

Toate havuzurile aflate în gestiunea întreprinderii municipale sunt dezinfectate în fiecare zi de luni iar pentru menținerea unei concentrații alcaline a apei este adăugată o substanță chimică care obține un ph al apei de 70.

Primăria municipiului Chișinău și administrația Î.M. AGSV, solicită locuitorilor și oaspeților capitalei să respecte efortul cotidian al lucrătorilor și să păstreze curățenia în jurul havuzurilor și să nu distrugă bunurile și echipamentele cu care acestea sunt dotate. 

Să menținem Chișinăul verde și curat pentru noi și copii noștri!