PĂSTRAȚI CURĂȚENIA PE PLAJE

APEL PRIVIND PĂSTRAREA CURĂȚENIEI PE PLAJELE DIN PARCURILE ORAȘULUI

Angajații Î.M. AGSV colectează în fiecare lună circa 150 de containere de deșeuri de plastic și resturi alimentare de pe plajele amenajate în parcurile municipale.

De pe cele patru plaje amenajate în parcurile „La Izvor”, „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor” și Parcul „Râșcani”, angajații întreprinderii municipale colectează în special, PET-uri din plastic, farfurii și pahare din hârtie și resturi alimentare.

Cantitatea de deșeuri depinde de numărul de vizitatori a plajelor, cel mai mare flux de oameni se înregistrează pe plajele din Parcul „La Izvor” și Parcul „Valea Morilor”, reamenajate recent cu șezlonguri, cabine de duș și cabine moderne pentru schimbatul hainelor. Un modul de duș a fost amenajat și în Parcul „La Izvor” de serviciile căruia pot beneficia gratuit toți cei care se atrenează pe terenurile de sport aflate în parc.

Pe parcursul perioadei estivale Î.M. AGSV depune eforturi pentru degajarea plajelor de deșeuri și de pregătire a plajelor pentru primirea vizitatorilor și efectuează lucrări de afânare nisipului și prelucrare împotriva dăunătorilor.

Chișinăul rămâne un oraș verde și datorită gradului de consțientizare al locuitorilor care păstrează curățenia în parcurile și plajele municipale.