MERSUL PE GHEAȚA SUBȚIRE PREZINTĂ PERICOL

ADMINISTRAȚIA AGSV ÎMPREUNĂ CU IGSU ATENȚIONEAZĂ CĂ MERSUL PE GHEAȚA SUBȚIRE PREZINTĂ PERICOL

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău a instalat panouri de atenționare a pericolului prezentat de mersul pe gheața subțire. Panourile de atenționare au fost instalate, la loc vizibil, pe toate lacurile din parcurile municipiului Chișinău unde s-a format gheață.

Din cauza temperaturilor scăzute, pe lacurile din parcurile municipiului Chișinău s-a format gheață, aceasta este subțire și nu poate suporta greutatea unei persoane mature.

Administrația Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău îndeamnă părinții să își protejeze copii atunci când se plimbă în apropierea lacurilor. De asemenea, și amatorilor pescuitului de iarnă li se recomandă să fie prudenți.

Conform salvatorilor Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău pescuitul la copcă sau mersul pe gheață vor fi sigure dacă grosimea stratului de gheață va ajunge la minim 8-10 centimetri. Pentru a atinge această  grosime temperatura aerului trebuie să înregistreze valori negative mai multe zile consecutiv.

În acest moment podul de gheață format pe lacurile din parcurile municipiului Chișinău înregistrează o grosime de 0, 8 milimetri insuficientă pentru a susține greutatea unei persoane mature.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, sâmbătă, 11 februarie, se vor înregistra  temperaturi de până la -10°C. Sinopticienii nu prognozează precipitații. În continuare, se mențin condițiile pentru formarea ghețușului pe drumuri.