PĂSTRAȚI CURĂȚENIA ÎN PARCURI

PRIMĂRIA CHIȘINĂU ȘI Î.M. AGSV SOLICITĂ LOCUITORILOR PĂSTRAREA CURĂȚENIEI ÎN PARCURI

Primăria municipiului Chișinău și administrația Î.M. “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău solicită vizitatorilor parcurilor municipale să nu arunce gunoiul menajer în parcuri ori în pubelele de gunoi din parcuri, acestea având altă destinație – depunerea de frunze și material biodegradabil.

Administrația Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi Chișinău a făcut o analiză a activităților de salubrizare a parcurilor și scuarurilor aflate în gestiune și a constat existența pe teritoriul parcurilor, dar și în coșurile de gunoi din parcuri, a unei cantități excesiv de mari de gunoi menajer ne-degradabil.

De asemenea, în jurul gheretelor din parcuri în care se comercializează produse alimentare s-a constatat un număr mare de deșeuri ne-degradabile.  Administrația Î.M. AGSV, amintește că în obligațiunile întreprinderii nu intră evacuarea resturilor menajere din jurul acestor puncte de deservire a populației și solicită atât antreprenorilor, cât și cetățenilor, să păstreze curățenia.

În același timp, Primăria municipiului Chișinău și administrația Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi Chișinău fac apel către vizitatorii parcurilor municipale să nu arunce gunoiul menajer în parcuri și să păstreze curățenia.

În contextul în care sănătatea este cel mai neprețuit atribut al oamenilor, spațiile verzi atractive și bine conectate oferă baza pentru jocuri și sport tuturor categoriilor de vîrstă. Păstrând spațiile verzi sănătoase și curate păstrăm sănătatea locuitorilor orașului.