Informație cu privire la defrișarea unor arbori la realizarea proiectului „Reabilitarea scuarului Mihai Eminescu din mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt”

Având în vedere că la realizarea proiectului de reabilitare a scuarului nu a fost prevăzut defrișarea arborilor la data de 19.08.2020 la solicitarea Direcției generale locativ-comunale și amenajare am fost notificați despre examinarea unor arbori din scuarul vizat supra. După deplasarea la fața locului a fost stabilit faptul că trei arbori de specie „pin” aveau sistemul radicular ridicat la suprafață, având vătămări mecanice și o rezistență redusă. Prin urmare a fost întocmit actul fitosanitar nr. 269 din 19.08.2020 unde au fost propuși pentru defrișare, acesta fiind autorizat la data de 1 septembrie 2020.

La data de 9 septembrie a avut loc avarierea unui arbore de specie pin, prăbușindu-se peste un automobil, care ulterior a fost înlăturat și totodată au mai fost defrișați 2 arbori de specie „mesteacăn” a cărui rezistență era redusă cu tendință de prăbușire.

  1. Cerere-Direcția-Generală-Locativ-Comunală – DESCARCĂ PDF
  2. Act-nr.-269-din-19.08.202 – DESCARCĂ PDF
  3. Plan-bazin-acvatic-OldArchitecture – DESCARCĂ PDF
  4. Plan-dendrologic – DESCARCĂ PDF
  5. Autorizare-de-defrișare – DESCARCĂ PDF
  6. Act-avariere – DESCARCĂ PDF

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*