COMUNICAT INFORMATIV

COMUNICAT INFORMATIV

În cadrul unei anchete de serviciu intern  Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a constatat mai multe abateri privind defrișarea, transportarea și depozitarea masei lemnoase tăiată illicit. Masa lemnoasă tăiată a fost depistată pe un teritoriu care nu aparține întreprinderii, iar în acest context a fost solicitată implicarea Poliției. În baza celor constatate  Inspectoratul de Poliție Ciocana al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău a pornit un proces penal înregistrat cu nr. 20224801446 din data de 25 noiembrie 2022.

În același timp Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” menționează că acest caz este al doilea înregistrat timp de o lună la organele de drept și raportate Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Toate cazurile de abateri în domeniul gestionat de întreprindere sunt monitorizate atent și riguros de către subdiviziunile responsabile pentru a contracara procesul de tăiere ilicită de masă lemnoasă.

De asemenea, invităm cetățenii la implicare şi responsabilitate, iar în cazurile când cunoaşteţi despre comiterea cazurilor de defrişare sau altor ilegalităţi în parcurile municipale, rugăm să apelaţi serviciul 112 sau

  • linia verde Î.M. „AGSV”, tel. 067 88 07 00.

Conducerea Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, își exprimă disponibilitatea la transparență și colaborare cu instituțiile mass-media, pentru conștientizarea dezideratului de protecție a mediului.