COLABORARE CU AMBASADA GERMANIEI

Î.M. AGSV VA COLABORA CU AMBASADA GERMANIEI PENTRU MODERNIZAREA SPAȚIILOR VERZI DIN PREAJMA NOULUI SEDIU AL ACESTEIA DE PE STRADA MATEEVICI

La sediul Întreprinderii Municipale „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a avut loc, astăzi, 28 decembrie 2023, o ședință de lucru cu Ignaz Schimidt, reprezentantul Ambasadei Republicii Federale Germania la Chișinău, privind dezvoltarea și reconstrucția spațiilor verzi adiacente noului sediu al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova care va fi situat pe strada Alexei Mateevici nr. 85, unde sunt planificate inclusiv realizarea unor alte lucrări de reconstrucție.

În contextul aprobărilor de către Autoritățile publice a dezvoltării proiectului noului sediu al Ambasadei Germaniei în Republica Moldova, conducerea întreprinderii municipale a discutat punctele de vedere expuse de reprezentantul corpului diplomatic și s-a analizat legislația de mediu pentru realizarea cu succes a acestui proiect.

Prin urmare, la solicitarea Ambasadei Republicii Federale Germania, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, va coopera pentru evaluarea vegetației propuse spre modernizare și achiziție, iar la etapa de realizare va examina și coordona Proiectul dendrologic în scopul păstrării elementelor peisagistice și consolidare a spațiilor verzi din regiunea centrului istoric a municipiului Chișinău, unde va fi amplasat noul sediu al reprezentanței diplomatice a Republicii Federale Germania.