PLANTARE PLATANI PE 31 AUGUST

I.M. AGSV  A PLANTAT PLATANI ÎN STRADA 31 AUGUST

Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a plantat, astăzi 27 decembrie 2023, un număr de 31 de arbori cu balot, specia platan, pe strada 31 august, din municipiul Chișinău, conform schiței dendrologice de modernizare a acestei artere.

De asemenea, lucrări de completare a aliniamentului stradal au fost efectuate pe străzile Albișoara, Grenoble și Meșterul Manole unde, la fel, au fost plantați arbori cu balot, de aceiași specie.

Temperaturile moderate ale ultimelor zile ale anului 2023 sunt prielnice plantării, fiind promițătoare pentru plantarea acestui arbore, ele stimulând dezvoltarea și fixarea sistemului radicular.

Arborele de platan este cunoscut pentru creșterea rapidă și rezistența ridicată la noxele urbane. Platanul are o absorbție ridicată de dioxid de carbon cu eliberare mare de oxigen. La vârstă adultă,  arborele formează o coroană largă și deschisa, care asigură umbră, pe timp de vară, locuitorilor orașului.

În același timp, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, în scuarul Teatrului de Operă și Balet și în Grădina „Catedralei Mitropolitane”, s-au efectuat lucrări cotidiene de salubrizare – fost măturate aleile, golite urnele și greblat gazonul.

Aceleași acțiuni de salubrizare cotidiană au fost efectuate de lucrătorii întreprinderii municipale în toate sectoarele pe care le are în gestiune.

Îndemnăm locuitorii și oaspeții capitalei să respecte munca angajaților I.M. AGSV și să păstreze curățenia. Atitudinea fiecăruia va fi apreciată profund.