AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

Î.M. AGSV ATRAGE ATENȚIA LOCUITORILOR ȘI CONDUCĂTORILOR AUTO

Meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu de schimbare bruscă a vremii. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat că spre țara noastră se îndreaptă un ciclon sudic și o masă de aer polar, care va provoca condiții complicate ale vremii în perioada 7-10 ianuarie. Datele meteorologilor arată că vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu transformare în lapoviță și ninsoare, pe 8 ianuarie va ninge puternic, izolat va fi vijelie.

De asemenea, meteorologii avertizează că pe firele electrice și pe copaci se va depune lapoviță. În perioada 8-10 ianuarie, temperatura medie zilnică a aerului va scădea cu 10-15 grade.

În acest context, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău atrage atenția că vântul puternic, lapovița și ninsoarea abundentă pot produce căderi de arbori pe trotuare și carosabil.

Solicităm conducătorilor auto, în mod repetat, să parcheze autovehiculele doar în locuri de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor, iar locuitorilor și oaspeților capitalei sunt rugați să dea dovadă de vigilență.