AGSV LA DESZĂPEZIRE

CIRCA 350 DE MUNCITORI AI I.M. AGSV SUNT ATRENATE ÎN LUCRĂRILE DE DESZĂPEZIRE A PARCURILOR ȘI SCUARURILOR DIN CAPITALĂ  

În dotarea Î.M. „Spații Verzi” sunt 11 unități de transport, implicate în deszăpezire: tractoare cu perii și lame, împrăștietoare de material antiderapant și un utilaj folosit la deszăpezire și măturare”, apunctat Tudor Gîrbu, director interimar al întreprinderii municipale.

Șeful de la Spațiile Verzi a venit cu un mesaj către părinți, în contextul în care copiii din mun. Chișinău s-au pomenit în vacanță pentru încă două zile, din cauza ninsorilor abundente:

„Dat fiind faptul că toți copiii sunt în vacanță până pe 10 ianuarie inclusiv, atenționăm părinții să atragă atenția unde plimbă copiii, unde merg la săniuș, foarte atent în zonele în care sunt arbori bătrâni. Pe parcursul acestor 2 zile s-a acumulat pe ramuri o cantitate mare de gheață, care îngreunează arborii și poate provoca și căderi”,a spus Tudor Gârbu.

Administratorul interimar al Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, a venit şi cu scuze publice către părinţii copilului care a avut de suferit de pe urma ruperii unor crengi pe strada Hristo Botev.

„Ne bucurăm cu toții că sunt condiții de iarnă, că este zăpadă, mai ales copiii. Am avut și cazul de pe strada Hristo Botev, unde un arbore sănătos s-a răsturnat, s-a rostogolit și acolo în zonă se jucau copii. Un copil a fost atins de crengi, dar cerem scuze pe această cale părinților, că s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat. Într-adevăr, vârsta spațiilor verzi din orașul Chișinău este depășită, trebuie replantați alți arbori noi, dar cu asta ne ocupăm și ne vom ocupa ulterior”, a declarat Tudor Gîrbu.