ACȚIUNI DE PREVENIRE A ÎNECURILOR

SALVAMARII Î.M. AGSV DESFĂȘOARĂ ACȚIUNI DE PREVENIRE A ÎNECURILOR

Î.M. “AGSV” desfășoară măsuri de informare și prevenire a înecurilor în perioada estivală. Acțiunile de avertizare au loc, în special, în zilele de odihnă, atunci când locuitorii municipiului își petrec timpul la scăldat.

Tudor Gîrbu, directorul întreprinderii municipale, a specificat că aceste acțiuni vin să informeze populația despre regulile de siguranță și comportamentul corect în timpul scăldatului, precum și în preajma bazinelor acvatice.

Potrivit oficialului o atenție sporită este acordată măsurilor de prevenire. „Salvamarii întreprinderii municipale atenționează asupra riscului de înec în urma consumului băuturilor alcoolice. Cetățenii sunt îndemnați să evite consumul băuturilor alcoolice, înainte de a intra în apă, îndeosebi în perioada caniculară. Sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei ce intră în apă, se poate schimba brusc și duce la pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri fatale de înec”, a specificat Gîrbu.

În același timp, responsabilul a îndemnat locuitorii municipiului Chișinău să se abțină de la scăldatul în locuri necunoscute și neamenajate cu stații de salvare, precum și de la plonjarea în apă curgătoare. „O atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor, în deosebi în perioada vacanței de vară și a caniculei. Maturii sunt rugați să ghideze copiii în apă, în locurile special amenajate, să-i monitorizeze strict și să nu le permită aflarea de unii singuri pe malurile bazinelor acvatice”, a adăugat directorul întreprinderii municipale.