Î.M. AGSV EVACUEAZĂ ARBORII ȘI CRENGILE FRÂNTE ÎN URMA VIJELIEI ȘI PLOILOR ABUNDENTE

Toți lucrătorii și utilajele din dotarea Întreprinderii Municipale “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” sunt angajați în procesul de remediere a situațiilor de avariere apărute în urma vijeliei din data 11/12 iunie, dar și a celor apărute  recent ca urmare  a ploilor abundente care a îngreunat coronamentul arborilor.  

Astfel, arborii și crengile frânte sunt evacuate iar cioatele sunt scoase în consecință.

Pentru a nu pune în pericol elevii și cadrele didactice care participă la sesiunea examenelor de bacalaureat, o atenție suplimentară pentru evacuarea materialului lemnos este acordată locațiilor de avariere aflate în apropierea instituțiilor de învățământ și de educație timpurie dar și de pe teritoriul acestora.

În contextul avertizărilor meteorologice COD GALBEN de ploi puternice și vânt, Întreprinderea municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” face apel către locuitorii și oaspeții capitalei să dea dovadă de VIGILENȚĂ și să nu-și lase copii fără supraveghere, în special în curțile blodurilor și a spațiilor publice pentru recreere unde intervențiile sunt în curs de executare.

De asemenea REAMINTIM conducătorilor auto să parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor. Ploile abundente din ultima perioadă au îngreunat coronamentul acestora și există riscul de frângere a arborilor și /sau părți ale acestora.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit avertizarea de Cod galben de instabilitate atmosferică pentru ziua de vineri, 14 iunie. Potrivit meteorologilor, se așteaptă averse cu descărcări electrice, posibil cu grindină.