193 DE SITUAȚII DE AVARIERE REMEDIATE

Î.M. AGSV A REMEDIAT SITUAȚIILE DE AVARIERE LA 193 DE ADRESE

În urma vijeliei din 12/13 iunie, Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, a intervenit, până ieri, cu promptitudine la 193 de adrese din municipiul Chișinău pentru remedierea situațiilor de avariere. Astăzi, lucrătorii întreprinderii municipale continuă eliminarea avarierilor restante și evacuarea totală a masei lemnoase și resturilor vegetale depozitate temporar.

La ședința operativă a serviciilor Primăriei municipiului Chișinău din 17 iunie 2024, Dumitru Gorelco, director adjunct al Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, a declarat că, în urma vijeliei înregistrată la data 12/13 iunie în municipiul Chișinău, șase echipe ale întreprinderii municipale au intervenit prompt pentru a lichida situațiile de avariere înregistrate la 193 de adrese.

Potrivit oficialului, intervențiile de lichidare a avarierilor au fost prioritizate, acordându-se atenție lichidării situațiilor în care arborii doborâți de vânt au pus în situație de risc liniile de troleibuz, rețelele de gazificare ori blocau arterele de circulație sau căile de acces în instituții.

Dumitru Gorelco a declarat că cele mai afectate sectoare afectate de vijelie au fost Buiucani, Centru și Botanica. „În acest moment, echipele Î.M. AGSV sunt implicate în eliberarea crengilor mai mari. De pe teritoriul a 18 instituții de învățământ, inclusiv de educație timpurie, au fost evacuați arbori căzuți ori crengi mari”, a precizat oficialul.

Directorul adjunct a specificat că frecvența mare a ploilor abundente a îngreunat accesul cu tehnica grea spre multe locații din oraș. „Desfășurarea activităților de lichidare a avarierilor a fost dificilă, volumul mare de precipitații căzute timp de mai multe zile (până la 40 de litri/metru pătrat) a dus la înmuierea solului și a îngreunat viteza de desfășurare a activității de lichidare situațiilor de avariere”, a specificat oficialul.

Potrivit datelor înregistrate la dispeceratul de urgență al municipalității Chișinău la 609 adrese din municipiul Chișinău s-au înregistrat situații de avariere.