Î.M. AGSV ATENȚIONEAZĂ ÎN MOD REPETAT LOCUITORII ȘI CONDUCĂTORII AUTO

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că astăzi, 13 iunie 2024, în intervalul orelor 11.00 – 22.00, pe arii extinse ale teritoriului Republicii Moldova se instaurează Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Astfel, se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-49 l/m2 și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În contextul în care meteorologii prognozează ploi abundente și vânt puternic, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atenționează că, potrivit scării Beaufort a intensității vântului și a eventualelor consecințe, viteza vântului de 15-20 m/s este considerată vânt puternic care poate rupe ramurile groase ale copacilor și produce căderi ale crengilor pe trotuare și carosabil.

De asemenea, ploile abundente îngreunează coronamentul arborilor și pot produce rupturi ale ramurilor groase ale arborilor.

 Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atrage ATENȚIA părinților să nu lase copii neînsoțiți, la fel AMINTEȘTE conducătorilor auto să parcheze autovehiculele doar în locuri de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor.

De asemenea, locuitorii și oaspeții capitalei sunt rugați să dea dovadă de VIGILENȚĂ la deplasarea prin parcuri și pădurile parc.