I.M. AGSV COMPLETEAZĂ ALINIAMENTUL STRADAL DE PE BLVD. ȘTEFAN CEL MARE

Întreprinderea Municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi anunță că astăzi, 14 decembrie 2023, completează cu arbori aliniamentul stradal de pe blv. Ștefan cel Mare, partea pară-impară în tronsul cuprins între străzile Maria Cibotari – rond Dimitrie Cantemir ( Kentford). Astfel, în alveolele rămase libere, ca urmare a lucrărilor silvotehnice de igienă, vor fi plantați platani și tei.

Mâine, 15 decembrie, întreprinderea municipală va realiza cea de a doua etapă a proiectului dendrologic din scuarul Eminescu și va planta în aleveolele rămase libere ca urmare a lucrărilor silvotehnice de igienă, arbori de tei pe Blvd. Ștefan cel Mare, tronsonul străzilor Mihai Eminescu – Vlaicu Pârcălab.

Platanul este un arbore care, în timpul fotosintezei are o absorbție ridicată de dioxid de carbon contribuind la purificarea aerului. În același timp este rezistent la ger și la noxele urbane.

La fel, arborele de tei este supranumit campionul sănătății, toate părțile acestui copac, frunzele, florile şi lemnul au valoare pe plan medicinal. Și acest arbore are rezistență ridicată la noxe.

Coronamentul celor două specii de arbori, platan și tei, au o densitate mare, caracteristică care lucru care contribuie pozitiv la reglarea regimului termic și contribuie la ameliorarea aerului în orașele  aglomerate.