Î.M. AGSV A REALIZAT CEA DE A DOUA ETAPĂ A PROIECTULUI DENDROLOGIC DIN SCUARUL EMINESCU

Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi a plantat astăzi, 15 decembrie 2023, arbori de tei pe blvd. Ștefan cel Mare, tronsonul străzilor Mihai Eminescu – Vlaicu Pârcălab. Astfel, a fost realizată cea de a doua etapă a proiectului dendrologic din scuarul Eminescu.

Prezent la plantare, doctoral habilitat în geobotanică şi silvicultură Gheorghe Postolache, a declarat că modernizarea scuarului Eminescu cu arbori de tei respectă spritul poetului național pentru că “arborele de tei este nu doar campionul sănătății dar este totodată și simbolul romantismului eminescian”. “Vechii arbori aflați în acest scuar erau bolnavi, din acest motiv măsura de igienă a fost necesară. Plantarea arborilor de tei, nu doar că este una care contribuie la starea de bine a orașului dar respectă romantismul poetului nostru național. Condițiile meteorologice prezente sunt optime pentru plantare”, a spus expertul în silvicultură.   

Arborele de tei are o rezistență ridicată la noxele urbane și este supranumit campionul sănătății, toate părțile acestui copac, frunzele, florile şi lemnul au valoare pe plan medicinal.