PLANTARE

I.M. AGSV ÎMPREUNĂ CU ASOCIAȚIA OBȘTEASCĂ „INIȚIATIVA POZITIVĂ” PLANTEAZĂ ARBORI PE STRADA IERUSALIM

Întreprinderea Municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi anunță că astăzi, 13 decembrie 2023, va realiza proiectul dendrologic privind modernizarea scuarului din strada Ierusalim, municipiul Chișinău.

Împreună cu lucrătorii întreprinderii municipale, la această acțiune participă membrii Asociației Obștească „Inițiativa Pozitivă”, care a achiziționat materialul săditor. Astfel, în scuar  vor fi plantați zece arbori de dud alb (morus alba), doi arbori de pin (picea pungus glauca globosa) și trei arbori de tuia globosa.

Dudul alb se dezvoltă bine atât în zonele cu mult soare și în locurile cu semi umbră. Copacul este rezistent la secetă și ger dar și la mediile poluante urbane.

Asociația Obștească “Inițiativa Pozitivă” este una dintre cele mai mari și mai experimentate organizații neguvernamentale care activează în domeniul sănătății publice și al protecției drepturilor pacienților din Republica Moldova.

Întreprinderea municipală AGSV salută inițiativa organizației neguvernamentale “Inițiativa Pozitivă” pentru suportul acordat la înverzirea municipiului și îndeamnă societatea civilă să întreprindă mai multe acțiuni pentru edificarea unui oraș verde.