VĂTĂMARE ARBORI

Î.M. AGSV A CONSTATAT VĂTĂMAREA INTENȚIONATĂ A UNUI ARBORE PE STRADA PETRU MOVILĂ DIN CHIȘINĂU

Întreprinderea Municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi a constatat mai multe cazuri de vătămare ilegală a arborilor din aliniamentele stradale din municipiul Chișinău, ultimul fiind înregistrat pe str. Petru Movilă nr.17.

În urma examinării, s-a constatat că, persoane neidentificate au perforat, intenționat, găuri transversale cu lungimea de 15 centimetri. În urma vătămărilor, arborele se află în declin biologic care va duce la stagnarea funcțiilor vegetative ale acestuia și uscarea acestuia.

Prin vătămarea intenționată a arborelui au fost încălcate prevederile art. 40 al Legii 1511 – XII din 1993 privind protecția mediului înconjurător, înregistrându-se un prejudiciu adus spațiilor verzi din municipiul Chișinău.

Întreprinderea municipală s-a adresat cu demersuri la Inspectoratul de Poliție Buiucani și Inspecției pentru Protecția Mediului prin care solicită identificarea persoanelor care se fac vinovate.

Solicităm locuitorilor să dea dovadă de implicare civică pentru a proteja arborii din capitală și să raporteze eventualele  cazuri de vătămare a acestora organelor abilitate.