REPARAȚIE HAVUZ PARCUL ȘIPCA

HAVUZUL DIN PARCUL ȘIPCA A FOST REPUS ÎN FUNCȚIUNE DUPĂ UN AN

Întreprinderea Municipală Asociația de Gopsodărire a Spațiilor Verzi a pus în funcțiune, după mai bine un an,  fântâna arteziană din scuarul Nicolae Dimo/Parcul Memorial Șipca, sectorul Râșcani.

Havuzul a fost nefuncțional după ce, în urma intemperiilor înregistrate la finele lunii august 2022, un copac a căzut peste el.

În cadrul lucrărilor de reparații au fost înlocuite porțiuni exterioare ale pietrei de Cosăuți, au fost reparate motoarele electrice la pompele de apă, s-a înlocuit panoul de distribuție a energiei electrice și al aparatelor automate.

În același timp au fost efectuate lucrări de înlocuire a țevii distribuție a apei în havuz și au fost înlocuite dispersoarele lipsă ori deteriorate.

Cheltuielile pentru repunerea în funcțiune a fântânii  arteziene au fost asumate de către agentul economic antreprenor al lucrărilor în volum de 90 la sută , 10 la sută fiind asumate de către municipalitate.

Astfel, începând din data de 10 august 2023, locuitorii cartierului Rîșcani  pot beneficia de frumusețea și jocul apelor acestei fântîni arteziene mult așteptate.