PLOPII VOR FI ÎNLOCUIȚI

Î.M. AGSV VA ÎNLOCUI TREPTAT PLOPII DIN CHIȘINĂU


Plopi albi, care au mai rămas din plopii sădiți în municipiul Chișinău în anii 70, vor fi înlocuiți treptat cu arbori mai puțin alergici.
Tudor Gârbu, directorul interimar al “Întreprinderii Municipale Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău, a precizat că plopii sădiți în perioada anilor 70 au ajuns la maturitate și sunt depășiți. “ Dintre plopii care au fost sădiți în perioada sovietică au mai rămas circa 25 la sută. Mulți dintre aceștia sunt în vârstă și prezintă riscul de prăbușire în cazul vânturilor puternice ori furtună”, a spus responsabilul.
Potrivit oficialului, întreprinderea municipală va renunța la săditul plopilor în favoarea altor specii de copaci cunoscute pentru captarea emisiilor urbane.
„Vom înlocui treptat plopul alb și cel tremurător, care produce puf cu alte specii de arbori care captează la fel de bine emisiile urbane”, a anunțat oficialul.
Municipiul Chișinău are o suprafață de 12 300 hectare care este acoperită în proporție de circa 25 la sută de copaci cu înălțimea minimă de 5 metri. Potrivit datelor statistice capitala Republicii Moldova este cel mai verde oraș din sud-estul regiunii europene.