LUCRĂRI NOCTURNE

SOLUL DIN JURUL ARBORILOR NOU SĂDIȚI ESTE TRATAT CU SUBSTANȚE NUTRITIVE ȘI MINERALE

Î.M. “Asociația pentru Gospodărirea Spațiilor Verzi” Chișinău anunță că solul din jurul arborilor nou plantați este tratat cu substanțe nutritive și minerale inclusiv pe timp ploios.

În ciuda ploilor din ultima vreme, Î.M. AGSV a efectuat lucrări nocturne de tratare cu minerale și substanțe nutritive a solului din jurul arborilor nou plantați. Hrănirea solului și a sistemului radicular al arborilor nou plantați este necesară indiferent de condițiile meteorologice.

Îmbogățirea solului cu substanțe nutritive și elemente minerale, cum ar fi fosfor, azot, calciu și potasiu, magneziu și fier, sulf, reprezintă o garanție pentru creșterea susținută și viguroasă a rădăcinii arborilor nou plantați.

Astfel au fost aplicate minerale tinerilor arbori plantați pe străzile Alba Iulia, Pușkin, Vlaicu Pârcălab, Asachi, Hristo Botev, Korolenko și scuarul din Blvd. Ștefan cel Mare.

Î.M. AGSV anunță că procesul de tratament cu minerale a solului din jurul arborilor plantați va continua în toate sectoarele municipiului Chișinău unde au fost sădiți arbori tineri. Menționăm că lucrările au loc pe timp de noapte pentru a nu aduce incomodități traficului rutier din municipiul Chișinău.