ATENȚIE LA VÂNT PUTERNC

Î.M. AGSV ATRAGE ATENȚIA CONDUCĂTORILOR AUTO SĂ PARCHEZE DOAR ÎN LOCURI AUTORIZATE

În legătură cu incidentul petrecut pe str. Lomonosov 41, în care un arbore a căzut peste un autovehicul, Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi precizează că arborele din specia plop s-a prăbușit din cauza vântului puternic.

De asemenea precizăm că, astăzi, 27 aprilie 2023, Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a emis o avertizare meteorologică cod galben de vânt. Astfel, potrivit meteorologilor pe data de 27 aprilie, orele 10.00 – 20.00 și la data de 28 aprilie, intervalul 8.00 – 20.00, pe arii extinse sunt prevăzute intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Potrivit scării Beaufort, intensitatea vântului cuprinsă între 15 – 20 de metri pe secundă se consideră ca vânt foarte puternic care poate rupe ramurile și poate doborî arborii cu sistem radicular slab.

În acest context, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău atrage repetat atenția conducătorilor auto să parcheze autovehiculele doar în locuri de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor.