IRIGARE INTENSIFICATĂ PE TIMP DE CANICULĂ

Î.M. AGSV RECOMANDĂ RESPECTAREA REGULILOR DE COMPORTAMENT PE TIMP DE CANICULĂ

În municipiul Chișinău se constată depășirea temperaturilor normale pentru perioada caldă a anului  înregistrându-se, pentru o perioadă mai mare de cinci zile, maxime termice de peste 30 de grade Celsius.

Vremea caniculară afectează atât starea de sănătate a locuitorilor municipiului Chișinău, cât și vegetația existentă în oraș. În acest context, Î.M. AGSV recomandă respectarea regulilor de minimalizare a efectelor caniculei și îndeamnă locuitorii să evite expunerea prelungită la soare între orele 11.00 -18.00. În același timp, face un apel către vizitatorii parcurilor și grădinilor publice să poarte pălării de soare de culori deschise și să consume cel puțin 1,5 – 2 litri de apă pe zi.

Pentru a reduce efectele negative ale caniculei asupra vegetației, în perioada caniculară, întreprinderea municipală a intensificat procesul de irigare a spațiilor verzi aflate în gestiune. Astfel, în ultima perioadă, toate aliniamentele, scuarurile, parcurile și gărdinile publice au fost udate suplimentar. La fel, muncitorii întreprinderii au îngrijit în mod corespunzător toate suprafețele din oraș plantate cu flori.