Începe administrarea fertilizanților pentru creșterea vegetației

Astăzi, 15 aprilie, muncitorii din cadrul Î. M. „AGSV” vor începe administrarea fertilizanților pe spațiile verzi din capitală. Pentru început, vor fi prelucrați trandafirii din străzile sectorului Râșcani.

De menționat că condițiile meteorologice sunt tocmai benefice pentru acest tip de lucrări, deoarece înaintea administrării fertilizanților, dar și după o perioadă de la administrare, solul necesită udat, cu scopul asimilării mai bune a preparatului. Urmează să fie aplicate fertilizanții Agrolution NPK 20-20-20 cu microelemente, ce are rol benefic asupra creșterii vegetației. Azotul, fosforul și potasiul, elemente ce fac parte din componența fertilizantului aplicat, sunt primordiale pentru dezvoltarea imunității la arbori și arbuști.

Pentru o asimilare mai ușoară de către plante, preparatul se va administra sub formă de soluție, cu un raport de 2 kg de fertilizant, dizolvat cu 2 tone de apă.

Reamintim că lucrările de combatere a căpușelor nu vor fi efectuate o perioadă nederminată, din cauza condițiilor meteorologice.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*