Î.M. „ASOCIAȚIA DE GOSPODĂRIRE A SPAȚIILOR VERZI” CHIȘINĂU A PLANTAT ÎN ACEST AN PESTE 60 DE MII DE ARBORI ȘI ARBUȘTI

Î.M. „ASOCIAȚIA DE GOSPODĂRIRE A SPAȚIILOR VERZI” CHIȘINĂU A PLANTAT ÎN ACEST AN PESTE 60 DE MII DE ARBORI ȘI ARBUȘTI

În ultimele zile ale anului 2022 angajații Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” împreună cu volutari ai Clubului Rotary Chișinău Centru au plantat 38 de platani pe strada Albișoara din Chișinău.

Acțiunea face parte din complexul de măsuri de completare a alianiamentelor stradale pe care întreprinderea municipală le desfășoară pe bulevardul Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul și străzile  Grenoble și Albișoara din Chișinău.

Potrivit directorului interimar al Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, Victoria Covali,  întreprinderea și-a îndeplinit în anul 2022 planul de plantare a 60 de mii de arbori și arbuști pe întreg teritoriul municipiului Chișinău. „Principala caracteristică a arborilor și arbuștilor plantați în acest an a fost cea de rezistență la condițiile climaterice extreme, gerur și secetă. Ne dorim să păstrăm și pe viitor municipiul Chișinău un oraș verde, prietenos ecologic”, a declarat Victoria Covali.

Reprezentanții Clubului Rotary Chișinău Centru au declarat că participarea la acțiunile ecologice întreprinse de întreprinderea municipală fac parte din filosofia acțiunilor rotary-ienilor moldoveni. „Rotary Club Chișinău Centru este o organizație non-guvernamentală care este în slujba cetățenilor prin proiecte și acțiuni sustenabile și ne bucurăm că suntem alături de comunitate prin participarea la evenimente care fac și mențin Chișinăul verde”, a spus Corina Zavtoni.

Specialiștii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”  au explicat că la alegerea celor două specii de arbori plantate în ecosistemul muncipiului Chișinău s-a ținut cont de rezistența acestora la mediul urban. Potrivit experților, arțarul este un arbore rezistent la geruri care este rezistent la fum și praf, motiv pentru care se folosește de-a lungul șoselelor și autostrăzilor, în perdele de protecție. La rândul său, platanul este un arbore care se adaptează ușor la mai multe tipuri de soluri și are o toleranță ridicată la dăunători și mediile poluante.