Î.M. „AGSV” a procurat două minitractoare și un set de utilaje pentru eficientizarea muncii zilnice

Î. M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” a suplinit stocul de echipament tehnic cu două minitractoare multifuncționale și un set de utilaje. Tractoarele sunt de tip Avant-860, cu un set de agregate ce vor permite ușurarea, pe alocuri înlocuirea, muncii fizice a angajaților asociației.

Utilajele adiționale vor permite realizarea lucrărilor de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din capitală, de exemplu salubrizarea aleilor de deșeuri vegetale, excavarea solului nefertil sau așternerea solului fertil în mod mecanizat. Agregatele sunt dotate cu diverse instrumente, acestea fiind anexate la minitractoare și ulterior pot fi îndeplinite mai multe tipuri de lucrări. Un exemplu ar fi spălarea aleilor sau aspirarea acestora. Totodată, trebuie să menționăm că aceste utilaje pot fi aplicate în procesul de lucru atât în perioada caldă a anului, cât și în perioada rece. Pentru perioada de iarnă, sunt prevăzute lucrări ca: împrăștierea soluției antiderapante, înlăturarea zăpezii de pe alei etc. De asemenea, această tehnică va putea fi utilizată atât pe alei, cât și în parcuri datorită dimensiunilor compacte și manevrabilității ce o posedă.

Utilajele procurate:

-găleata multifuncțională (54000 lei)

-mătură rotativă (102000 lei)

-miniexcavator (51000 lei)

-distribuitor de nisip/sare (105000 lei)

-furcă pentru paleți (16000 lei)

-lama de dezăpezire (65000 lei)

-freza de zăpadă (140000) lei

-aspirator de frunze (215000 lei)

-grafer de crengi (61000 lei)

-mătură cu colector (226000 lei)

-cupa de cernere (307000 lei).

Costul minitractoarelor constituie 2690000 lei. Echipamentul tehnic a fost procurat din sursele alocate de către Primăria Municipiului Chișinău.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*