COMBATERE CĂPUȘE ȘI AMBROZIE

ÎN SPAȚIILE VERZI DIN CHIȘINĂU Î.M. AGSV CONTINUĂ PROCESUL MECANIZAT DE COMBATERE A AMBROZIEI ȘI CĂPUȘELOR

În toate spațiile verzi gestionate de Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, continuă procesul de cosire manuală și mecanizată a gazoanelor. Ploile abundente din ultima perioadă au accelerat considerabil creșterea ierbii și a plantelor dăunătoare.

Cosirea gazonului este un procedeu esențial pentru păstrarea aspectului estetic al spațiilor verzi dar are și un rol important în combaterea plantelor dăunătoare și al căpușelor. Aceste insecte dăunătoare preferă zonele verzi cu iarbă înaltă și frunziș abundent. Tăierea gazonului care are o înălțime de șapte cm și îndepărtarea vegetației dense reduce habitatul căpușelor. Astfel, împreună cu măsurile de combatere chimică a dăunătorilor, se reduce riscul transmiterii de boli către animalele de companie ori către oameni.

De asemenea, în această perioadă întreprinderea municipală execută, pe timp de noapte, lucrări de tratament chimic al dăunătorilor iar de două ori pe săptămână, sunt executate lucrări de afânare și tratare chimică a nisipului de pe cele patru plaje municipale.

Întreprinderea municipală solicită locuitorilor și oaspeților capitalei să respecte munca angajaților întreprinderii și să nu distrugă plantele. Împreună, facem municipiul Chișinău mai verde și mai frumos.