COD ROȘU DE CANICULĂ

Î.M. AGSV ATRAGE ATENȚIA LOCUITORILOR ȘI OASPEȚILOR CAPITALEI

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că în perioada 12 iulie – 17 iulie, în municipiul Chișinău se instaurează COD ROȘU de caniculă, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +36 – + 38 de grade Celsius.


În scopul evitării incendiilor de vegetație, Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”, îndeamnă cetățenii și oaspeții capitalei să evite utilizarea focului deschis în locurile de agrement ori în spațiile forestiere.

De asemenea, solicităm să acordați atenție regulilor de siguranță în timpul scăldatului. Salvatorii avertizează repetat cetățenii că scăldatul se permite doar în locuri autorizate și amenajate cu stații de salvare. Părinții trebuie să-şi monitorizeze strict copiii aflați în preajma lacurilor și râurilor, și să nu le permită scăldatul de unii singuri.


La fel, pentru a se evita șocul termic, intrarea bruscă în apă este interzisă. Pentru reglarea treptată a temperaturii corpului persoanele care optează să meargă la scăldat sunt îndemnate să facă un duș înainte de a intra în apă. Consumul de băuturi alcoolice înainte de a intra în apă este absolut interzis.

Aflați în situații de risc locuitorii și oaspeții capitalei sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.