COD GALBEN

Î.M. AGSV ATENȚIONEAZĂ LOCUITORII ȘI CONDUCĂTORII AUTO

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că astăzi 10 iulie, în intervalul orelor 15.30 – 23.00, pe arii extinse ale teritoriului Republicii Moldova, se instaurează Cod Galben de instabilitate atmosferică cu descărcări electrice, ploi de scurtă durată și intensificări ale vântului.

Astfel, se prevăd intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.

În contextul în care meteorologii prognozează vânt puternic, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atenționează că, potrivit scării Beaufort a intensității vântului și a eventualelor consecințe, viteza vântului de 15-20 m/s este considerată vânt puternic care poate rupe ramurile groase ale arborilor și produce căderi ale crengilor pe trotuare și carosabil.

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atrage ATENȚIA părinților să nu lase copii neînsoțiți, la fel AMINTEȘTE conducătorilor auto să parcheze autovehiculele doar în locuri de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor.

De asemenea, locuitorii și oaspeții capitalei sunt rugați să dea dovadă de VIGILENȚĂ la deplasarea prin parcuri și pădurile parc.