COD GALBEN

Î.M. AGSV ATRAGE REPETAT ATENȚIA LOCUITORILOR ȘI CONDUCĂTORILOR AUTO


Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că în noaptea de 3 iunie/4 iunie 2024, în intervalul orelor 21.00 – 4.00 pe arii extinse ale teritoriului Republicii Moldova se instaurează Cod Galben de instabilitate atmosferică.


Astfel, se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-45 l/m2) cu grindină slabă și intensificări ale vântului în rafale de până la 15-20 m/s.


În contextul în care meteorologii prognozează vijelii, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atenționează că, potrivit scării Beaufort a intensității vântului și a eventualelor consecințe, vijeliile pot rupe ramurile groase ale copacilor și pot produce căderi ale crengilor pe trotuare și carosabil.


Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atrage atenția conducătorilor auto, în mod repetat, să parcheze autovehiculele doar în locuri de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor.


De asemenea, locuitorii și oaspeții capitalei sunt rugați să dea dovadă de vigilență la deplasarea prin parcuri și pădurile parc.