CHIȘINĂUIENII PROTEJEAZĂ NATURA

CHIȘINĂUIENII AU CUMPĂRAT CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ MAI PUȚINI BRAZI

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” anunță că prima partidă de brazi, folosiți de către locuitorii municipiului Chișinău pentru celebrarea Anului Nou, au ajuns la platforma de prelucrare a deșeurilor vegetale aflată în subordinea Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” și au fost transformați în rumeguș pentru a fi folosit la crearea compostului natural.

Lucrătorii Direcției generale locativ-comunale și amenajare a municipiului Chișinău asigură colectarea brazilor uscați și transportul acestora către această platformă.

Lucrătorii Î.M.Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi, au constat că în comparație cu anul trecut, cantitatea de brazi prelucrați este mai mică. Ei explică această scădere de cantitate prin faptul că, în luna decembrie 2022, numărul de brazi vânduți pe te a fost în scădere, locuitorii au preferat să protejeze natura și să cumpere brazi artificiali.

Datele Biroului Național de Statistică arată că, în luna decembrie 2022, cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul s-a micșorat cu 6,0% faţă de luna precedentă și cu 2,0% comparativ cu luna noiembrie 2021.   

Procesul de colectare a brazilor uscați va continua.