AMENAJAREA ZONELOR VERZI PE STRADA NICOLAE DIMO

Î.M. AGSV A ÎNTREPRINS ACȚIUNI PENTRU EFECTUAREA PROIECTULUI DE REAMENAJARE A TROTUARELOR ȘI ZONELOR VERZI DE PE STRADA NICOLAE DIMO

Primăria municipiului Chișinău prin intermediul Preturii sectorului Rîșcani realizează proiectul de reamenajare a trotuarelor și zonelor verzi de-a lungul străzii Nicolae Dimo conform proiectului dendrologic realizat de Î.M. AGSV și coordonat cu beneficiarul.

Astfel, în urma examinării a peste o sută de arbori de diferite specii au fost efectuate tăieri de igienă a arborilor care se aflau la etapa bătrâneții, prezentau simptome de putrefacție și aveau  rezistență redusă la vânt puternic.

De asemenea, arborii uscați în totalitate și care erau înclinați la un unghi de peste 45 de grade peste balcoanele blocurilor și prezentau pericol pentru siguranța trecătorilor au fost defrișați.

În același timp, au fost efectuate lucrări de eglaj, regenerare și curățare a arborilor de pe această stradă. Lucrările de intervenție silvotehnică au fost efectuate după obținerea tuturor autorizațiilor în domeniu.

În același timp, lucrătorii Î.M AGSV anunță că în aceste zile se execută lucrări de tocare a cioatelor rămase în urma defrișării, acțiunea fiind efectuată cu respectarea tuturor normelor în domeniu pentru a se evita scoaterea din funcțiune a liniilor de comunicații subterane.

Administrația Primăriei municipiului Chișinău și a întreprinderii municipale solicită atenție sporită locuitorilor și îi roagă să evite zonele în care se efectuează lucrările de pregătire a spațiilor pentru sezonul de primăvară, totodată își cer scuze pentru disconfortul creat.