ATENȚIONARE COD GALBEN

Î.M. AGSV ATRAGE ATENȚIA LOCUITORILOR ȘI CONDUCĂTORILOR AUTO

Serviciul Hidrometeorologic de Stat informează că astăzi, 28 mai 2024, în intervalul orelor 14.00 – 24.00 pe arii extinse ale teritoriului Republicii Moldova se instaurează Cod Galben de instabilitate atmosferică.

Astfel, caracterul vremii se va schimba brusc: vor cădea ploi de scurtă durată, izolat în averse puternice cu grindină slabă și vijelie în rafale de 15-18 m/s.

În contextul în care meteorologii prognozează vijelii, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atenționează că, potrivit scării Beaufort a intensității vântului și a eventualelor consecințe, vijeliile pot rupe ramurile groase ale copacilor și pot produce căderi ale crengilor pe trotuare și carosabil.

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atrage atenția conducătorilor auto, în mod repetat, să parcheze autovehiculele doar în locuri de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor.

De asemenea, locuitorii și oaspeții capitalei sunt rugați să dea dovadă de vigilență la deplasarea prin parcuri și pădurile parc.