AGSV LA DATORIE

LUCRĂTORII AGSV SUNT DE LA PRIMELE ORE LA DATORIE

La primele ore ale dimineții zilei de 8 februarie 2023, aproximativ o sută de lucrători ai Î.M. “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău, au prelucrat, manual și mecanizat, pricipalele căi de acces din parcurile municipiului Chișinău, pentru ca locuitorii să ajungă în condiții de siguranță la locurile de destinație în timpul situațiilor de urgență cauzate de condițiile climaterice.

Pe aleile din parcurile și scuarurile gestionate de întreprinderea municipală a fost măturată zăpada și s-a presărat material antiderapant pentru a preveni formarea de ghețuș.

În același timp, muncitorii au continuat să își execute îndatoririle cotidiene de menținere a curățeniei în parcuri și scuaruri, de evacuare a resturilor vegetale și a deșeurilor din jurul gheretelor unde se vinde plăcinte, cafea și băuturi răcoritoare. Administrația Î.M. AGSV, amintește că în obligațiunile întreprinderii nu intră evacuarea resturilor menajere din jurul acestor puncte de deservire a populației și solicită atât antreprenorilor, cât și cetățenilor să păstreze curățenia.

De asemenea, admnistrația Î.M. AGSV amintește că, deși sinopticienii au prognozat pentru următoarele zile temperaturi scăzute, gheața care se formează pe lacurile din parcurile orașului este subțire, din acest motiv cetățenii sunt  îndemnați să evite situațiile periculoase și să nu circule pe gheața subțire formată.