A fost dat startul prelucrării spațiilor verzi contra căpușelor

Odată cu încălzirea vremii și înverzirea arborilor, căpușele, dar și alți dăunători ai spațiilor verzi se activizează. În acest sens, începând cu 12 aprilie, muncitorii Î.M. „AGSV” vor realiza prelucrarea chimică a parcurilor, aleilor și păduri-parc din gestiunea asociației. (Pentru a vizualiza zonele gestionate de către asociație, accesează aici.)

Toate lucrările necesare vor fi efectuate fie pe timp de noapte, după orele 22:00, fie ziua, când se atestă o prezență minoră a oamenilor în spațiile publice menționate supra. Astăzi, au fost prelucrate spațiile verzi din sectorul Buiucani: Parcul „La Izvor”, Grădina Publică „Alunelul”, acestea fiind prelucrate mecanizat. De asemenea s-a pus accent și pe coniferele din străzile: București, Mihai Viteazul, 31 August 1989, Mihail Kogălniceanu, Ion Pelivan, Alba-Iulia și Grigore Alexandrescu. Coniferele au fost prelucrate în mod manual, cu ajutorul stropitoarelor electrice.

De asemenea, desfășurarea procesului depinde în mod direct de condițiile climaterice. Respectiv, prelucrarea chimică va avea loc când temperaturile pe timp de noapte vor atinge cel puțin 5-6 grade Celsius și nu vor fi precipitații sub formă de ploaie, în caz contrar, preparatul pur și simplu nu avea efect asupra dăunătorilor.

Leave Your Reply

Your email address will not be published.

*