Î.M. AGSV CONTINUĂ COMBATEREA CHIMICĂ ȘI MECANICĂ  A AMBROZIEI

Întreprinderea Municipală Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi anunță că în perioada iulie-august au fost întreprinse măsuri de combatere chimică și mecanică a ambroziei pe o suprafață care însumează circa 18 hectare.

Pentru diminuarea impactului negativ asupra sănătății umane cauzat de polenul de ambrozie angajații întreprinderii au întreprins lucrări de cosire mecanică a plantei și lucrări de combatere pe cale chimică, prin stropirea cu erbicide, pe timp de noapte, a suprafețelor pe care această plantă s-a răspândit.

În același timp, în conformitate cu Regulamentul privind combaterea și prevenirea răspândirea ambroziei, aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.967/2018, întreprinderea municipală face apel la persoanele fizice și juridice responsabile de terenurile pe care le au în proprietate să își îndeplinească obligațiile de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei.

Pentru neîndeplinirea, de către subiecții responsabili,  măsurilor de combatere a ambroziei, aceștia sunt pasibili de răspundere contravențională.