TUR GHIDAT ÎN PARCUL SARMIZEGETUSA

Î.M. AGSV A ORGANIZAT UN TUR GHIDAT PENTRU UN GRUP DE PRIMARI DIN ARMENIA

Un grup de primari din Armenia au participat la tur ghidat organizat de Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău pentru ca aceștia să facă cunoștiință cu experiența de reconstrucție a unui parc.

Specialiștii întreprinderii au prezentat aspecte ale reconstrucției Parcului Sarmizegetusa din sectorul Botanica, care, dintr-o zonă verde mediocră, ocolită de public, s-a transformat în cel mai populat areal verde de pe strada Sarmizegetusa. “Eliminarea arbuștilor îmbătrâniți și a vegetației spontane a dus la aerisirea parcului și la o mai bună vizibilitate. Planificarea aleilor, dotarea lor cu mobilier și iluminarea întregii zone au adus mai mulți vizitatori în această zonă verde. Parcului i s-a dat un suflu nou și atrăgător ceea ce l-a transformat dintr-un spațiu verde neprietenos într-un punct de interes pentru întregul cartier”, a spus Natalia Iachimov, șef secție design de landșaft.

Arhitectul peisagist a adăugat că reabilitarea spațiilor verzi contribuie la creșterea calității vieții. “Primăria municipiului Chișinău face pași concreți pentru ca orașul să se adapteze  la schimbările climatice care sunt prezente în ultima perioadă. Întreprinderea municipală face tot posibilul pentru a crește suprafața ariilor verzi din oraș, totodată plantează vegetație nepretențioasă dar rezistentă la condițiile mediului urban care oferă municipiului Chișinău un  efect estetic sporit”, a specificat Iachimov.