SCĂLDATUL ÎN LACURI NERECOMANDAT

Î.M. AGSV NU RECOMANDĂ SCĂLDATUL ÎN LACURILE DIN PARCURILE MUNICIPALE


Plajele „Valea Morilor”, „Valea Trandafirilor” și „La Izvor” au fost amenajate și dezinfectate, dar probele de apă luate din lacuri arată o concentrație de bacterii periculoasă pentru sănătatea celor care se scaldă.


Probele colectate săptămânal de către specialiștii Centrului de Sănătate Publică Chișinău arată o concentrație ridicată de vibrioni care provoacă boli diareice acute dar și de bacterii coliforme.


În acest context, Întreprinderea Municipală „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău nu recomandă scăldatul în lacurile din parcurile municipale. De asemenea, întreprinderea municipală recomandă părinților să interzică copiilor să intre în havuzurile din capitală dat fiind faptul că acestea sunt locații decorative.


Întreprinderea municipală efectuează săptămânal pulverizarea mecanică a plajelor și a suprafețelor bazinelor acvatice cu o soluție apoasă de NaCl, inofensivă pentru floră și faună. Nivelul ridicat de poluanți organici se menține ridicat din cauza deversărilor organice ilegale efectuate în apropierea apelor curgătoare din municipiul Chișinău.