PRIMĂRIA CHIȘINĂU SOLIDARĂ CU POPORUL TURC

ANGAJAȚII PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI CHIȘINĂU ȘI AI Î.M. AGSV SUNT SOLIDARI CU VICTIMELE CUTREMURELOR DIN TURCIA

În semn de solidaritate cu locuitorii din Turcia, care au avut de suferit în urma cutremurelor de pământ ce au avut loc recent și au luat viețile a zeci de mii de oameni, Primăria Municipiului Chișinău  însoțită de angajații Î.M. AGSV, vor  planta arbori pe strada Albișoara,  iar salariul pentru o zi de muncă al angajaților primăriei și subdiviziunilor acesteia va fi donat orașului partener cu Chișinăul, Hatay, în cadrul Rețelei Globale UNESCO „Orașe care Învață”.

Angajații Primăriei municipiului Chișinău și ai subdiviziunilor acesteia au acceptat să se alăture inițiativei și vor planta arbori pe cinci alei de pe strada Albișoara în perimetrul Străzilor Petru Rareș – Mihai Viteazul.

Concomitent vor mai fi executate lucrări de plantare în scuarul Decebal/McDonald’s.

În același timp, pentru executarea lucrărilor de defrișare a unor arbori aflați pe strada Coca din Chișinău, mâine 25 februarie 2023, traficul rutier, tronsonul cuprins între str. Ion Creangă  și str. Ion Neculce, va fi suspendat în intervalul orelor 8.30 – 16.00. Astfel, administrația întreprinderii municipale solicită posesorilor de auatomobile de pe această stradă să își evacueze unitățile de transport auto de pe strada Eugen Coca acolo unde sunt planificate lucrări de defrișare, elagaj și silvotehnice.

Îndemnăm  locuitorii municipiului Chișinău dar și societatea civilă să participe la acțiunile organizate de către autoritățile publice locale și să susțină poporul turc greu încercat de calamitățile naturale.