PLANTARE PRUNUS NIGRA

Î. M. AGSV VA PLANTA SAKURA ÎN PARCUL LA IZVOR

În cadrul acțiunilor care marchează Anul Tineretului, mâine, 18 martie, începând cu orele 10, un grup de tineri împreună cu primarul municipiului Chișinău, vor planta Sakura pe Aleea Tineretului din Parcul “La Izvor”.

Acțiunea este sprijinită de Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi Chișinău și pretura Buiucani. Arborii de Sakura sunt rezistenți microclimatul din orașe și la temperaturile scăzute din timpul iernii. Arborele a fost descoperit în anul 1831 în Japonia și a ajuns pe continentul european prin intermediul comerciaților portughezi.

Un alt grup de voluntari vor acorda ajutor lucrătorilor Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi implicați în alte acțiuni de plantare în Parcul La Izvor și vor sădi, conform proiectului dendrologic, salcie și paltin de câmp pe „Aleea Etniilor”.

În același timp, Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi Chișinău continuă lucrările de amenajare în scuarul Ierusalim, scuarul C-tin Tănase și în scuarul din apropierea fostei Uzine Giuvaier.