O instanță de judecată din Chișinău a sancționat dur tăierea ilicită de arbori dintr-un parc municipal

O INSTANȚĂ DE JUDECATĂ A SANCȚIONAT DUR TĂIEREA ILICITĂ DE ARBORI DINTR_UN PARC MUNICIPAL

Un bărbat în vârstă de 51 de ani va plăti o amendă de circa 50 de mii de lei pentru tăierea ilegală de arbori din Parcul Valea Morilor din municipiul Chișinău.

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a hotărât în cadrul unui proces civil că inculpatul a încălcat prevederile Codului Civil referitoare la tăierea ilegală a arborilor din fondul ariilor natural protejate de stat și a sanționat învinuitul cu plata unei amenzi în mărime de 950 de unități convenționale, echivalentul a 47.500 de lei. Potrivit aceleiași hotărâri cetățeanul este privat de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o activitate ce ține de gestionarea fondului forestier pe un termen de trei ani.

Potrivit actului de învinuire, cetățeanul a tăiat din Parcul Valea Morilor,  în regiunea izvorului „Tamara”, 11 arbori de salcâm. Masa lemnoasă a fost transportată cu un autocamion și descărcată pe plaja lacului „Valea Morilor”, reprezetanții Î.M. “Asociației de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău au sesizat Poliția care, în timp util, au reușit să confiște masa lemnoasă și să înregistreze un proces verbal de contravenție.

Persoana nculpată și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat. Sentința a fost pronunțată în data de 23 decembrie 2022, nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.