LUCRĂRI DE IGIENIZARE ÎN PARCURILE CHIȘINĂULUI

ÎN PARCURILE MUNICIPIULUI CHIȘINĂU CONTINUĂ LUCRĂRILE DE IGIENIZARE

Lucrătorii Î.M. AGSV continuă lucrările de curățare de igienă a arborilor și păstrare a curățeniei în parcurile municipiului Chișinău.

Echipele de lucrători ale Î.M. AGSV continuă să efectueze lucrări de salubrizare și tăieri de igienă a arborilor din parcurile municipiului Chișinău. Este vorba de greblatul frunzelor, tăierea crengilor uscate, evacuarea vreascurilor, golirea urnelor de gunoi, măturatul aleilor. În același timp s-au efectuat lucrări de degajare a gunoiului din fâșiile riverane a lacurilor din parcurile orașului.

Toate aceste lucrări fac parte din activitățile cotidiene ale instituției care asigură întreținerea  spațiilor verzi ale municipiului Chișinău. În condiții meteorologice favorabile va fi posibilă și continuarea campaniei de plantare a arborilor și arbuștilor. 

Amintim că pe parcursul anului 2022 Î.M. AGSV a plantat peste 60 de mii de arbori și arbuști.

Î.M. AGSV are ca principală sarcină protejarea, reconstrucția și extinderea spațiilor verzi din oraș, conservarea biodiversității urbane, ameliorarea și reabilitarea ecosistemelor acvatice prezente în  parcurile și scuarurile orașului.