INTERVENȚIE RAPIDĂ A Î.M.AGSV

ECHIPELE Î.M. AGSV AU REMEDIAT MAI MULTE SITUAȚII DE AVARIERE DATORATE VÂNTULUI PUTERNIC

Schimbarea bruscă a vremii și vântul puternic a făcut ca la mai multe adrese din municipiul Chișinău să se producă situații de avarie. Astfel, mai mulți copaci asupra cărora, anterior au fost efectuate deja lucrări de igienizare, au căzut pe carosabil și iar crengile rupte de vânt au căzut peste firele electrice.

Echipele de intervenție urgentă ale Î.M. AGSV au intervenit în timp util pentru remedierea situațiilor de avarie și au evacuat  copacii căzuți pe carosabil și crengile căzute peste firele electrice. Prezența rapidă a lucrătorilor întreprinderii municipale a preîntâmpinat eventuale întreruperi ale curentului electric ori blocarea circulației rutiere.

Amintim că autoritățile Republicii Moldova au declarat Cod Galben de vânt în condițiile în care au fost înregistrate vânt în rafale de peste 25 de metri pe secundă. Potrivit scării Beaufort a forței vântului această caracteristica de 25 m/s se consideră consideră furtună puternică care poate scoate copacii din rădăcină și poate afecta clădirile.

Î.M. Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi Chișinău atrage atenția proprietarilor de automobile să țină cont de apelul serviciilor municipale și să nu își lase automobilele în locuri nesigure ori în apropierea arborilor.