DEZINFECȚIE HAVUZURI

Î.M. AGSV DEZINFECTEAZĂ HAVUZURILE AFLATE ÎN GESTIUNE ÎN FIECARE ZI


Havuzurile din Parcul Valea Morilor, Grădina Publică Ștefan cel Mare, Parcul Catedralei, Parcul Memorial Afgan, Parcul Șipca, Parcul Alunelul, Complexul Memoria Victimelor Deportaților și cele două havuzuri aflate în scuarul Maria Bieșu, aflate în gestiunea Întreprinderii Municipale “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” sunt dezinfectate în fiecare zi.
De asemenea, în fiecare zi de luni se adaugă substanțe chimice necesare menținerii unei concentrații neutre a apei. Concentrația ionilor de hidrogen dintr-o soluție – pH-ul – oferă informații despre aciditatea, respectiv bazicitatea soluției respective. Apa are o concentrație neutră situată în jurul valorii 7.
Pentru specialiștii întreprinderii municipale, lucrările de mentenanță și întreținere a havuzurilor din capitală sunt o permanență – pe vreme rece au avut loc activități de conservare iar în timpul sezonului estival sunt executate lucrări săptămânale de curățare și profilaxie.
Î.M. AGSV nu recomandă scăldatul în havuzuri – apa vine din sistemul centralizat de alimentare cu apă a orașului și are temperaturi de doar până la zece grade Celsius. Expunerea îndelungată la apă cu temperatură scăzută poate cauza anumite afecțiuni în special la copii. Părinții ori supraveghetorii acestora sunt rugați să dea dovadă de atenție și precauție.
În același timp, Primăria municipiului Chișinău și administrația Î.M. AGSV, solicită locuitorilor și oaspeților capitalei să respecte efortul cotidian al lucrătorilor întreprinderii municipale și să păstreze curățenia în jurul havuzurilor și să nu distrugă bunurile ori echipamentele cu care acestea sunt dotate.
Să menținem Chișinăul verde și curat pentru noi și copii noștri!