COPIII PLANTEAZĂ

CÂTEVA SUTE DE COPII AU SĂDIT FLORI LA STANDUL Î.M.AGSV DIN ORĂȘELUL PROFESIILOR

Standul Întreprinderii Municipale Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi organizat de întreprindere în incinta „Orășelului Profesiilor”, eveniment desfășurat astăzi, 8 iunie 2024, în Parcul „La Izvor”, a fost luat cu asalt de copii, care, ajutați de angajații întreprinderii municipale, au sădit peste 200 de flori.

În cadrul workshop-urilor organizate în cadrul „Orășelului Profesiilor”, Î.M. AGSV a prezentat copiilor un mic laborator dendrologic, acolo, cei mici au putut să vadă utilajele și instrumentele de lucru ale angajaților întreprinderii, au colorat schițe peisagistice iar majoritatea, au plantat, în ghiveci, o floare, pe care au luat-o acasă.

Astfel, copii au făcut cunoștință, la propriu, cu una dintre principalele activități desfășurate de întreprindere anual – sădirea florilor anuale și multi anuale. De asemenea cei mici au putut studia structura tulpinii, scoarței și frumzele arborilor predominanți în spațiile verzi din municipiul Chișinau.

Copiii au plantat peste 150 de tagetes (țigăncușe), panseluțe, salvie și margarete africane. La finalul evenimentului copii au primit pașapoarte cu care vor avea posibilitatea de a se ,,angaja în câmpul muncii” dar și „obiectul muncii”, ghiveciul cu floarea plantată.

Amintim că în primăvara acestui an, lucrătorii întreprinderii municipale au plantat în toate petele floricole și rondurile din municipiul Chișinău, flori anuale precum: tagetes (țigăncușe), alisum (crucișoară), panseluțe, salvie, margarete africane, verbena și portulac (floare de piatră). Dintre florile multianuale s-au plantat iberis (lilicelul), astilbe, cineraria, crini de toamnă, levănțică, monarda (izmă) și coada șoricelului.