CAMPANIE DE PREVENIRE INEC

SALVATORII Î.M. AGSV PARTICIPĂ LA CAMPANIA DE PREVENIRE A CAZURILOR DE ÎNEC ÎN PERIOADA ESTIVALĂ

Angajații Secției de Salvare pe Apă nr.2 din cadrul Î.M. AGSV (Parcul La Izvor) au participat astăzi, 5 iunie 2024, alături de subdiviziuni ale Ministerului de Interne, la startul „Campaniei de prevenire a cazurilor de înec în perioada estivală” în care sunt implicați specialiștii IGSU, reprezentanții SMURD și ai Crucii Roșii din Republica Moldova.

Salvatorii Î.M. AGSV au desfășurat aplicații demonstrative pe lac, unde au prezentat intervenții în timp util de salvare de la înec a persoanelor aflate în situație de risc.

De asemenea, au fost prezentate recomandări în vederea evitării incidentelor pe apă, iar paramedicii SMURD au demonstrat manevrele de resuscitare și au explicat tehnici de prim ajutor, care trebuie să fie întreprinse în caz de înec.

Întreprinderea municipală atrage ATENȚIA că în perioada caniculară, consumul băuturilor alcoolice, înainte de a intra în apă, prezintă pericol pentru viață și sănătate. Sub efectul alcoolului, tensiunea arterială a persoanei care intră în apă, se poate schimba brusc și provoacă pierderea cunoștinței, ulterior ducând la cazuri fatale de înec.

Î.M. AGSV gestionează lacurile din municipiul Chișinău unde sunt amenajate cinci plaje municipale. De la începutul acestui an salvatorii Întreprinderii Municipale Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi au salvat de la înec peste 50 de vieți omenești.