AVERTIZARE

ATENȚIE: Cod Galben de vânt puternic!

Mesajul administratorului interimar al Î.M. „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi”, Tudor Gîrbu.

În contextul avertizării de Cod Galben de vânt puternic, cu intensificări care vor depăși 20 de metri pe secundă, emis de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru astăzi, 29 martie 2024, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, Primăria Municipiului Chișinău atenționează locuitorii şi oaspeţii capitalei să dea dovadă de prudență la deplasarea pe trotuar, având în vedere că vântul poate produce căderi ale crengilor uscate sau a arborilor, pe căile pietonale și pe carosabil.

La fel locuitorii oraşului sunt îndemnaţi să fie atenţi dacă merg la plimbare în spaţiile verzi, scuaruri şi parcuri-păduri din oraş.

Totodată, conducătorii auto sunt îndemnați să parcheze autovehiculele doar în locurile special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor.

Avertizarea meteorologică este valabilă astăzi, până la ora 18.00.

În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii urbei sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04, sau să sune la numărul unic de urgență 112.