ATENȚIONARE DE VÂNT

Î.M. AGSV ATRAGE ATENȚIA LOCUITORILOR ȘI CONDUCĂTORILOR AUTO

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prognozat pentru ziua de duminică, 26 noiembrie, căderi de lapoviță și ninsoare cu intensificări ale vântului de până la 37 de km pe oră.

În acest context, Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” atenționează că vântul puternic, lapovița și ninsoarea abundentă pot produce căderi de arbori pe trotuare și carosabil.

Potrivit clasificărilor din scara Beaufort a intensității vântului și eventualele consecințe, viteza vântului cuprinsă între 29 – 38 de Km/oră se consideră vânt semnificativ care poate afecta arborii cu sistem radicular slab. Aversele puternice de lapoviță și ninsoare pot contribui la creșterea în greutate a arborilor și vor duce la ruperea crengilor sau deteriorarea acestora.

Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” Chișinău atrage atenția conducătorilor auto, în mod repetat, să parcheze autovehiculele doar în locuri de parcare special amenajate și să evite staționarea în apropierea arborilor, iar locuitorilor și oaspeților capitalei sunt rugați să dea dovadă de vigilență.